STIWOT

Algemeen

STIWOT (Stichting Informatie Wereldoorlog Twee) is een stichting die zich bezighoudt met het vrij of zo goedkoop mogelijk verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog aan iedereen die daarin ge´nteresseerd is. De stichting heeft het bevorderen van kennis over de Tweede Wereldoorlog op zowel militair, politiek, economisch, cultureel als maatschappelijk gebied bij een breed publiek als doel.

STIWOT wil dit doel vooral bereiken door de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog te beschrijven en wil zo min mogelijk zelf een oordeel vellen. Het tweede uitgangspunt is dat de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog voor iedereen beschikbaar dient te zijn. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van alle ter beschikking staande media. De artikelen van onze websites vormen hierbij de basis, maar daarnaast organiseren wij bijvoorbeeld ook excursies en bijeenkomsten.

STIWOT wil u met deze website informeren over de doelstelling, de activiteiten, de medewerkers en de geschiedenis van STIWOT. Tevens vindt u hier informatie over de wijze waarop u ons als medewerker, donateur of sponsor kunt steunen in onze werkzaamheden en houden wij u op de hoogte van het laatste STIWOT Nieuws.