STIWOT

Geschiedenis - Go2War2, het begin

Voorgeschiedenis

Go2War2 was het resultaat van twee websites die in de jaren 1999 en 2000 door Frank van der Drift, de oprichter van STIWOT, werden ontwikkeld. “Wings, The All in One Aircraft Page” was zijn eerste website. Deze website over vliegtuigen had volgens Frank weinig succes. “Maar om het websites bouwen onder de knie te krijgen was het een goede oefening”, zo schrijft hij. “Ook het uitproberen van verschillende programmatuur voor het maken van websites was hiervan een onderdeel.”

Vervolgens startte hij zijn eerste website over de Tweede Wereldoorlog met als titel “De Wo 2 informatie pagina”. “Ik had hiermee enig succes”, aldus Frank, “en met vijf bezoekers per dag ging ik geheel uit mijn dak, want kennelijk waren er naast mij nog meer mensen geïnteresseerd in deze boeiende periode van de wereldgeschiedenis.” Eén van die mensen was Roy van Veen. Hij stelde aan Frank voor om een nieuwe website over de Tweede Wereldoorlog op te starten met een .nl-domeinnaam. Nadat Frank met zijn vader had gebrainstormd over de naam, werd uiteindelijk gekozen voor Go2War2.

Oprichting Go2War2

Op 27 april 2000 zag Go2War2 het levenslicht. Deze eerste versie trok al snel meer dan 25 bezoekers per dag – toen nog een behoorlijk aantal – en stond hoog genoteerd in de zoekmachines. De teksten op de website waren vrij summier en er was weinig beeldmateriaal aanwezig, maar voor scholieren was deze eerste versie van Go2War2 al zeer bruikbaar. Frank kreeg ondertussen steeds meer ervaring met programma’s om websites te maken, zoals Marcomedia Dreamweaver en Macromedia Firework. Veelvuldig experimenteren resulteerde in een tweede versie van Go2War2.

Lees verder...