STIWOT

Geschiedenis - WO2Actueel.nl en TracesOfWar.com

WO2Actueel.nl

In 2012 bestond STIWOT 10 jaar en dat werd gevierd met een nieuw project. WO2Actueel.nl zal een website worden die zich richt op de actualiteit. Er worden krantenartikelen en nieuwsberichten geplaatst. Een andere belangrijke tak zijn de fotoreportages. Vrijwilligers van STIWOT gaan vaak op pad naar musea en evenementen en leggen dit op de gevoelige plaat vast voor de website. In het eerste jaar leverde dat al 71 fotoverslagen op!

TracesOfWar.com

Oorlogsmusea.nl begon in 2002 als een website met een overzicht van musea, begraafplaatsen en monumenten in de Benelux en Normandië. Tien jaar later was de website uitgegroeid tot een overzicht van bijna 30.000 bezienswaardigheden, in zowel Engels als Nederlands. De naam van de website dekte daarmee al jaren de lading niet meer. Er werd dan ook besloten de website te hernoemen naar TracesOfWar.com. Nog steeds tweetalig, maar veel meer gericht op wat het inhoud. Uiteraard zijn de musea al lang niet meer de grootste aantallen artikelen. De website is ondertussen namelijk ook uitgebreid met stolpersteine en verdedigingswerken.

Tweede-Wereldoorlog.nl

Tweede-Wereldoorlog.nl werd na deze twee grote wijzigingen ook op de schop genomen. Vele onderdelen van deze portal waren namelijk verhuist naar het nieuwe WO2Actueel.nl. De website biedt nu een overzicht van de verschillende projecten van de stichting én een groot zoekveld, waarmee eenvoudig gezocht kan worden in alle verschillende STIWOT websites. De ideale startpagina voor elke geďnteresseerde in de Tweede Wereldoorlog.

Lees verder...