STIWOT

Geschiedenis - Go2War2, versies 2 tot en met 7

Versies 2, 3, 4 en 5

Van 22 september 2000 tot 31 maart 2003 hebben maar liefst zeven versies van Go2War2 online gestaan. Versie 2 werd gelanceerd op 22 september 2000. De opvallendste aanpassing was de hoofdpagina die daarna elke versie weer verbeterd zou worden. De website bestond inmiddels uit meer dan tachtig artikelen, maar nog altijd was Frank de enige medewerker. Daarin kwam verschil toen op 20 september 2001 versie 3 het licht zag. Franks eerste collega’s waren verantwoordelijk voor de nieuwe afdeling Werkstukken en een groot aantal artikelen over vliegtuigen.

Al een maand na de introductie van versie 3, op 25 maart 2001, verscheen versie 4. De grootste verandering was de kleurwijziging, van blauw naar grijs. Tevens werd de hoofdpagina overzichtelijker en makkelijker te onderhouden. Daarnaast werd er ook een discussieforum toegevoegd. Ook versie 4 heeft slecht korte tijd dienst gedaan, want op 13 april 2001 werd versie 5 alweer gelanceerd. Het design van de hoofdpagina was weer grondig onderhanden genomen, waarbij voor het eerst de voor STIWOT karakteristieke zeshoeken gebruikt waren. Nog altijd neemt de zeshoek een prominente plaats in op de logo’s van STIWOT en Go2War2. Versie 5 werd ook uitgebreid met onder andere onderdelen over musea en speelfilms. Voor het eerst werd er ook gebruik gemaakt van een nieuwe techniek, CSS-Styles, waardoor de opmaak van alle pagina’s automatisch consistent was. Het plaatsen van nieuwe artikelen koste daardoor aanzienlijk minder werk.

Versie 6 en 7

Versie 6 van Go2War2 werd geďntroduceerd op 11 mei 2001. Enkel de hoofdpagina was aangepast. Deze was minder statisch doordat regelmatig andere artikelen als “special” geplaatst werden. Ondertussen begonnen ook Don van den Bogert en Wilco Vermeer met hun werkzaamheden. Don van den Bogert ontwikkelde op Go2War2 een succesvolle afdeling over de miniserie Band of Brothers die uitgroeide tot de aparte website Band-of-Brothers.nl. Wilco Vermeer schreef historische artikelen en dat doet hij tegenwoordig nog steeds.

De toenmalig langslopende versie van Go2War2 was Versie 7. Deze werd op 2 juli 2001 gelanceerd en bleef ruim anderhalf jaar online, om precies te zijn tot 31 maart 2003. De hoofdpagina was weer aangepast waardoor de overzichtelijkheid toenam.

Lees verder...