STIWOT

Geschiedenis - WW2Awards.com, het eerste internationale project

Tijdsdocument

Na een voorbereiding van meer dan een jaar lanceerde STIWOT op 16 mei 2004 de website WW2Awards.com. Voor het eerst presenteerden we een tweetalige website. Door informatie niet alleen in het Nederlands op te stellen, maar ook in het Engels, konden we een nog groter publiek bereiken.

De bedoeling van de website was om een tijdsdocument vast te leggen. Onderscheidingen zijn een essentieel onderdeel van de waardering van daden en deelname aan activiteiten, ook in tijd van oorlog”, zo lezen we op WW2Awards.com. “Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn grote hoeveelheden onderscheidingen uitgereikt en ontwikkeld. Deze website wil geen oordeel geven over de redenen waarom onderscheidingen werden verleend, maar wil slechts de feiten vastleggen en voor toekomstige generaties toegankelijk maken.”

Succes

Na een moeizame start trok WW2Awards.com gaandeweg steeds meer bezoekers. Het team werd uitgebreid met enkele vaste medewerkers en ook ontvingen we vaker input vanuit het buitenland. Ook nabestaanden van veteranen stelden het steeds vaker op prijs als wij de onderscheidingen van hun vaders of grootvaders konden toevoegen. Dit zet zich gelukkig nog altijd voort en langzaamaan groeit WW2Awards.com uit tot de database die we voor ogen hebben.

Lees verder...