STIWOT

Geschiedenis - Technische vooruitgang, MyStiwot.nl

MyStiwot.nl

Op technisch gebied is STIWOT altijd erg vooruitstrevend geweest. De techniek achter de websites werd alsmaar verbeterd om aan de hoge verwachtingen van medewerkers en bezoekers te voldoen. Hoogtepunt wat betreft deze vooruitstrevendheid op technisch gebied was de ontwikkeling van MyStiwot.nl (Myst).

Voorheen werden alle websites onderhouden via aparte voor gewone bezoekers niet toegankelijke onderdelen, die werden aangeduid met “Members Only”. Dit betekende dat medewerkers die aan meerdere websites meewerkten voortdurend heen en weer moesten surfen van de ene naar de andere website waar ze zich telkens opnieuw moesten inloggen. Vanaf 2005 werden daarom steeds meer onderhoudsmodulen ondergebracht in Myst, zodat op één centrale plek gewerkt kan worden aan verschillende websites.

Naast medewerkers kregen ook donateurs toegang tot Myst waar ze onder andere foto’s kunnen uploaden en de instellingen van de portal kunnen aanpassen.

Oorlogsmusea.nl

De eerste website die volledig onderhouden werd via Myst was Oorlogsmusea.nl. Op 28 november 2004 was de website ook in een nieuw, moderner jasje gestoken. De website werd vanaf toen tevens, net als WW2Awards.com, niet langer alleen in het Nederlands gepresenteerd, maar ook in het Engels. Inmiddels was in de zomer van 2004 ook Duitsland toegevoegd aan de website. Het Verenigd Koninkrijk volgde in de zomer van 2006.

Go2War2.nl

Ook het onderhoud aan Go2War2 en WW2Awards.com liep voortaan via Myst. In 2006 en 2007 werd de menu-indeling en het design van Go2War2 vernieuwd. Versie 9.3 werd daarmee een feit.

Lees verder...