Over STIWOT

Vacatures

Vacatures

Bent u net als wij zeer geïnteresseerd in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en wilt u een bijdrage leveren aan onze stichting en haar projecten? Dan kunt u reageren op een van de onderstaande vacatures. Alle werkzaamheden voor STIWOT geschieden op vrijwillige basis.

Staat de functie of werkzaamheid die uw voorkeur heeft er niet bij, dan kunt u een open sollicitatie sturen via het contactformulier op deze website. Meer informatie over ons team vindt u hier.

Beschikbare vacatures

Wie zoeken wij:
Veel van de onderscheidingen op TracesOfWar, hebben nog geen of nog geen goede beschrijving. Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om via bronnen op internet en vanuit boeken dergelijke beschrijvingen te willen verzorgen.

Ook zoeken wij vrijwilligers die zich willen inzetten om onze lijsten met personen aan te vullen. We missen namelijk nog veel personen en ook missen veel personen, die wel in onze lijsten te vinden zijn, nog informatie, zoals een korte biografie of onderscheidingen.

Wat ga je doen:

Voor awards: Je hoeft alleen maar de beschrijving en de bronnenvermelding te leveren, andere vrijwilligers in het team zorgen voor de plaatsing en de vertaling. Mocht je ook nog andere zaken voor de website willen doen of je beschrijving er ook zelf op willen plaatsen, dan is dat na enige training ook mogelijk.

Voor personen: Je voert personen in en onderbouwt die met een goede bronvermelding. Bij bestaande personen draag je bij aan de kwaliteitsverbetering.

Als teamlid van Awards/Persons werk je soms nauw samen met je teamgenoten, maar meestal draag je volledig zelfstandig bij aan de algemene kwaliteitsverbetering op de site. Het is in ons werkveld erg belangrijk dat de informatie die op de site komt ook correct is. De oorlog is na al die jaren nog steeds een gevoelig onderwerp, vooral bij nabestaanden, en het is dus gepast dat dergelijke informatie met een hoog gehalte van professionaliteit beoordeeld en toegepast wordt. Overleg met collega’s en goede communicatie wordt daarom altijd gewaardeerd.

In eerste instantie zal je begeleid worden door meer ervaren redacteurs, maar als alles goed gaat dan sta je al snel op eigen benen. Uiteraard is er altijd mogelijkheid tot overleg en hulp, via e-mail of Facebook.

Let op: alle werkzaamheden worden op vrijwillige basis verricht.

Heb je vragen of wil je je aanmelden, stuur dan een bericht naar Rik van Velzen via r.vanvelzen@tracesofwar.com.
Recensent van films en series

🎬 Wie zoeken wij:
Wacht je net als wij al jaren op de aangekondigde derde serie van de makers van ‘Band of Brothers’ en heb je op Netflix en andere streamingdiensten alle aan de Tweede Wereldoorlog gerelateerde series al gebingewatcht? Vind je het bovendien leuk om je mening over films en series te delen met een groot publiek? Dan ben jij misschien de vrijwilliger waar we naar zoeken!

🎬 Wat ga je doen:
Als recensent bespreek je recente films en series over de Tweede Wereldoorlog, die nog niet behandeld zijn op onze website. Je hebt deze op eigen initiatief bekeken of ontvangt van ons een recensie-exemplaar of screeninglink.

In recensies geef je een bondige, maar pakkende beschrijving van de inhoud. Daarbij leg je extra de nadruk op de geschiedenisfeiten, want TracesOfWar is een geschiedeniswebsite, geen filmwebsite. Daarnaast geef je een goed onderbouwd oordeel, dat een stuk dieper gaat dan de constatering dat iets spannend of juist saai is. Je recensies worden beoordeeld door onze eindredactie en worden vervolgens door jou op de website geplaatst.

Om je geschiktheid te beoordelen, ontvangen we na aanmelding graag een proefrecensie van je.

Let op: alle werkzaamheden worden op vrijwillige basis verricht.

Heb je vragen of wil je je aanmelden, stuur dan een bericht naar Kevin Prenger via k.prenger@tracesofwar.com
Wie zoeken wij:
Iemand die het leuk vindt om e-mailberichten die binnenkomen vanaf de TracesOfWar website te beantwoorden en te verwerken.

Wat ga je doen:
Je gaat binnen Gmail aan de slag met de e-mails die daarop binnenkomen, voor alle verschillende redacties die we hebben (Bezienswaardigheden, Personen & Onderscheidingen, Artikelen, Actueel). Wat er binnenkomt zijn persberichten van evenementen, vragen over onze website of gerelateerde onderwerpen ("Hebben jullie meer informatie over mijn familielid?"), feedback op onze website ("Er staat hier niet alleen een tank, maar ook een kanon!") en nieuwe toevoegingen ("Jullie hebben deze persoon/locatie nog niet!"). Daarnaast nog allerlei andere soorten mails, waar je vanzelf achterkomt.

Voor deze werkzaamheden is het handig dat je een beetje vlot communiceert per e-mail, dat je aardig overweg kan met fotobewerkingstools en dat je op zijn minst in het Nederlands en Engels een reactie kunt geven.

In eerste instantie zal je begeleid worden door meer ervaren e-mailredacteurs, maar als alles goed gaat dan sta je al snel op eigen benen. Uiteraard is er altijd mogelijkheid tot overleg en hulp, via e-mail, Facebook of forums.

Let op: alle werkzaamheden worden op vrijwillige basis verricht.

Heb je vragen of wil je je aanmelden, stuur dan een bericht naar Lennard Bolijn via lennard@tracesofwar.com.
Wie zoeken wij:
Ben je net als wij gefascineerd door de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, heb je een vlotte pen en wil je je kennis graag delen met een groot publiek? Dan heten we jou graag welkom als auteur voor TracesOfWar, de grootste (Nederlandstalige) website over de Tweede Wereldoorlog.

Wat ga je doen:
Als auteur van historische artikelen schrijf je artikelen over diverse onderwerpen naar keuze die verband hebben met de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog. Objectiviteit, een goede bronvermelding en een prettige leesbaarheid zijn enkele eisen die wij stellen aan de artikelen.

Als beginnende auteur word je via e-mail begeleid door een ervaren auteur. Als je voor ons drie gepubliceerde artikelen geschreven hebt, beschouwen we je als een vaste auteur, maar ook dan zul je kunnen blijven rekenen op ondersteuning van onze deskundige eindredactie. Om je geschiktheid te beoordelen, ontvangen we na aanmelding graag een proefartikel van je. Het onderwerp bepalen we samen met jou.

Let op: alle werkzaamheden worden op vrijwillige basis verricht.

Heb je vragen of wil je je aanmelden, stuur dan een bericht naar Kevin Prenger via k.prenger@tracesofwar.com
TracesOfWar.nl richt zich exclusief op een Nederlandstalig publiek. Om met onze artikelen een internationaal publiek te bereiken, hebben we een Engelstalige versie van de site: TracesOfWar.com.

Met kleine stapjes zijn we begonnen met het vertalen van artikelen, maar er is nog enorm veel werk te verrichten. Daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om ons te helpen met het vertalen. Of u nou één artikel vertaalt, of tientallen artikelen voor uw rekening wilt nemen, uw bijdrage is welkom. Van tijdsdruk is geen sprake.

Ervaring met vertalen of een uitstekende beheersing van de Engelse taal is echter wel een voorwaarde. Studenten Engels die ervaring op willen doen, kunnen zich ook aanmelden.

Het vertaalwerk wordt door u zelfstandig uitgevoerd. Bij het kiezen en het invoeren van een artikel wordt u begeleid door onze redactie. Bij elk artikel dat u vertaald heeft, wordt op de website uw naam als vertaler genoemd. Voor u eventueel een geschikte manier om naamsbekendheid en een portfolio op te bouwen.

Wilt u als vertaler bijdragen aan TracesOfWar.com, stuur dan een e-mail aan k.prenger@tracesofwar.com.
Neem contact met ons op!

Indien u interesse hebt in een van de bovenstaande vacatures, neem dan contact met ons op via het onderstaande contact formulier.

STIWOT

Postadres

Postbus 44, 1170AA Badhoevedorp
Nederland

E-mail:

E-mail: info@stiwot.nl


STEUN ONS DIGITALE ERFGOED

STEUN STIWOT

Doneer

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Tracesofwar!

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen!

Logo

STIWOT (Stichting Informatie Wereldoorlog Twee) is een Nederlandse ANBI organisatie.

RSIN: 810512890

Doneer met belastingvoordeel

CONTACTINFORMATIE

Postbus 44, 1170AA Badhoevedorp
Nederland

Logo